Over Jan Gruiters

Jan Gruiters is sinds 2000 algemeen directeur van PAX. Hij studeerde informatica en volgde een postacademische opleiding bestuurs- en organisatiewetenschap. Voorheen werkte hij bij Pax Christi, het Komitee Kruisraketten Nee en de Raad van Kerken in Nederland. Voor de laatste organisatie organiseerde hij in Nederland de eerste oecumenische Kerkendagen.

Hij was o.a. hij lid van de commissie van onafhankelijke deskundigen die de evaluatie van de ISAF-missie in Uruzgan begeleidde. Hij is o.a. lid van de stuurgroep Kennisplatform Veiligheid en Rechtsorde van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij publiceert regelmatig over vredesvraagstukken en internationale samenwerking.

Jan Gruiters is auteur van het boek Nooit meer oorlog. Winnende missie of verloren visioen? (Valkhof Pers). Het boek verscheen als het Thijmessay 2012.

untitled

3 thoughts on “Over Jan Gruiters

 1. Waardevolle Jan Gruiters,
  mag ik je een dienst, een informatie vragen.
  Ik maak studie van het verloop en de resultaten van het Decennium 2001-2011 voor een cultuur van vrede en geweldloosheid.
  Bestaat er een overzicht van activiteiten, publicaties enz. die IKV/Pax Christie in dat kader geleverd hebben? Zo ja, wil je me dat sturen? Of zeggen hoe ik er aan kan komen?

  Bij voorbaat dank

  • Beste Jan Anne,
   De website van IKV Pax Christi biedt een vrij compleet overzicht van publicaties. De eerdere websites van IKV en Pax Christi zijn meen ik ook nog in de lucht. Ik besef dat onze activiteiten / publicaties niet allemaal passen binnen het kader van het decennium. Mocht je nog aanvullende informatie nodig hebben dan kan je contact opnemen met mijn collega Edwin Ruigrok.
   Goede wensen voor 2012, hartelijke groet,
   Jan

 2. er kan iets fout gegaan zijn met de ondertekening van mijn vorige mail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s